header 

Sió-Ponyva Siófok - ponyva készítés, javítás

Az infrafűtés

Az infravörös sugárzás 0,75ľm és 1000ľm közötti hullámhosszúságú elektromágneses sugárzás. 
Minden test bocsát ki infravörös sugarakat, minél melegebb, annál intenzívebben. Ha egy test elnyeli a
a Nap melege sugarakat, akkor annak hőmérséklete megemelkedik. Infravörös sugárzással két test között energiacsere történik, közvetlen érintkezés és közvetítő közeg nélkül.
A legegyszerűbb példa infrasugárzó testre a Nap. A Napból a Földre a látható fényen (amely szintén elektromágneses sugárzás) kívül  infravörös sugárzás is érkezik, amelynek egy részét a talaj és a vizek  elnyelik. Ez tartja melegen a bolygónkat. A Nap infravörös sugárzás  útján szállítja a hőt közvetítő közeg nélkül, tehát a levegőt nem
 melegíti fel, csak a tárgyakat.Miben jobb az infrafűtés, mint más fűtési rendszerek?

Alapvetően máshogy fűt, mint a hagyományos fűtési rendszerek. A tárgyakat illetve a bőrünket melegíti fel, nem a levegőt. Ezért kiválló sátrak, teraszok és erkélyek fűtésére. Természetesen a tárgyakról és a rólunk visszasugárzott hő felmelegíti 
a levegőt is, de a levegő átlagos hőmérséklete néhány fokkal alacsonyabb marad, mint más fűtési rendszerek esetében, ennek ellenére nem fázunk, mivel bőrünk felszíne meleg, kellemes hőmérsékletűnek érezzük környezetünket. Az alacsonyabb levegőhőmérséklet miatt viszont energiát takaríthatunk meg.

hagyományos fűtés                 infrafűtés
A hagyományos fűtés működése                                 Az infra fűtés működése          

Másik nagy előnye, hogy nem keveri fel úgy a levegőt, mint más fűtési rendszerek, ezért a por sem kavarodik fel a lakásban, ami különösen allergiára hajlamos emberek esetében nagy előny.
Beépítése jóval egyszerűbb, mint a hagyományos fűtéseké. A paneleket tiplik segítségével helyezik fel a falra, és elektromos árammal működtetik. A panelek konnektorba dugható időkapcsolóval és termosztáttal is működtethetőek...

Infrapanelekkel történő fűtés esetén a falak felmelegednek, kiszáradnak, ez javítja a infra sugárzás lakás hőszigetelését. A meleg falak megakadályozzák a penészképződést.

Míg más fűtési rendszereknél általában szükség van kéményre, kéménybélelésre, rendszereskéményellenőrzésre, infrafűtésnél erre nincs szükség. Üzemeltetése teljesen biztonságos.
A fűtőpanelek mobilizálhatóak (eleve léteznek lábakon álló panelek is, amik teljesen mobilisak), esetleges költözés esetén leszerelhetőek. A fűtőpanelek élettartama szinte korlátlan, nincs szükség karbantartásra.


Mi az infra fűtőpanel és hogyan működik?

Az infra fűtőpanel egy tábla alakú fűtőtest, mely a 230 V-os hálózati feszültséggel táplálva képes arra, hogy
infrapanel mesterségesen állítsa elő a természetes körülmények között, a nap által sugárzott 7-10 mikrométer hosszúságú hullámokat, amitől a napsütést melegnekérezzük. Az infra fűtőpanel -a tábla- előlapja sugározza az energiát, míg a hátsó passzív oldala szigetelt. Ezért elhelyezhető tűzveszélyes helyekre is (fa burkolatra, ponyvára stb).  Egy vagy több panel leadott teljesítménye termosztáttal szabályozható.

Miért takarékos és egészséges az infrafűtés?
Az fűtőpanelből kilépő 7-10 mikrométer hosszú hosszúhullámok a naphoz hasonlóan nem a levegőt, hanem a tárgyakat melegítik fel. Ezzel a módszerrel a megszokottnál 2-4 oC-kal alacsonyabb hőmérsékleten is kellemes hőérzet biztosítható napi 4-8 óra üzemeltetés mellett. Az infra fűtőpanelek mintegy 30 perc alatt érik el maximális teljesítményüket. A fűtött helyiségek falai szárazak maradnak, az infra- sugarak elősegítik az emberi szervezet öngyógyító képességét. Pozitívan hat az izületi gyulladásokra, a vérnyomásra, a szervezet vér- cukorszintjére, veseműködési zavarokra, gyulladásokra. A fűtés során nem képződik lebegő por, a hőeloszlás egyenletes a helyiségben, a fűtés helyén nincs páralecsapódás és penészedés, mert a helység falainak hőmérséklete is magasabb.

az infrapanel beépítve

Az infra fűtőpanel alkalmazásának előnyei: 

 
- Energiatakarékos, nagy hatásfok
 - Környezetbarát, nincs füst
 - Gazdaságos, a legmodernebb fűtés
 - Karbantartást nem igényel
 - Korlátlan élettartam
 - Kéményre nincs szükség, nem használja el a levegőt
 - Kis helyigény, esztétikus kivitel, sokoldalú felhasználási lehetőség
 - Megbízható működés, könnyű és utólagos szerelhetőségi lehetőség is
 - Egészséges, jótékony hatással van az emberi szevezetre
 - Nincs penészedés, nem keveri a port

        
AA jövő:
 -Már léteznek hajlékony infra fóliák, infra szőnyegek
 -Önszabályozó fűtőpanelek...hátulnézet      bézs / fa mintázet kivitel        infrapanel       több méretben
     hátulnézet               bézs kivitel                     fehér kivitel             teljesítménytől függő méretek


Click to scan this page
sioponyva.extra.hu Alexa/PageRank  © Minden jog fenntartva!  ipv6 ready ponyva a facen
Protected by Copyscape Web Plagiarism Detector Online pénzkeresés
2019.10.MagyarországGermanEnglish to Hungary
online
Spam Poison
 
Flag Counter